сряда, 20 април 2011 г.

3D телевизия без 3D очила?




FPD China



   3D телевизия без 3D очила?
автор: Кристо Маринов


   На проведеното наскоро международно изложение за електроника FPD China Samsung Electronics представиха прототип на 3D  LCD телевизор с диагонал на екрана 55 инча. Добрата новина за тези, които все още не са закупили скъп 3D телевизор, който изисква съответно скъпи 3D очила (в някои случаи те създават забележим дискомфорт и не са подходящи за всеки), е че при този модел можете да се наслаждавате на 3D изображение без да са ви необходими специални очила. Вярно, това е прототип и когато бъде пуснат в масова продажба, цената му никак няма да бъде ниска, но все пак е добра алтернатива на телевизорите, изискващи използването на 3D очила...

   
   Телевизорът на Samsung има вградена функция за превключване между 3D и 2D режим, така че без проблем може да предава стандартен ТВ-сигнал. Подсветката в прототипа е катодна (CCFL), но когато окончателният вариант бъде пуснат на пазара, най-вероятно ще бъде заменена със светодиодна (LED).
  Разделителната способност на този иновативен 3D LCD телевизор е 1920 х 1080 (Full HD), яркостта - 500 cd/m2, контрастът - 4 000:1. Оптималното разстояние за гледане на триизмерна картина е от 2,5 до 6 м. Да се надяваме, че качеството му ще бъде наистина толкова високо, колкото обещават от щаба на Samsung.
   Към Съдържанието >