сряда, 13 април 2011 г.

nVidia 3D vision kit review


   nVIDIA 3D vision kit
ревю
автор: Кристо Маринов



nVidia 3D vision kit
  


   Технологията на NVIDIA осигурява на запалените геймъри, любителите на триизмерното кино и фотографите ентусиасти едно страхотно стереоскопично 3D изживяване...
   Използването на тези 3D очила води до съвсем ново усещане от игрите и филмите – дори да са ви до болка познати, различната визия и невероятната дълбочина на образите ще ви потопят във вълнуващо ново приключение.

   Освен самите очила, nVidia 3D vision kit включва разбира се и контролер, който се грижи за тяхната работа, всички необходими кабели, калъф и специална кърпичка за почистване на очилата.
   Очилата са безжични, с автономно захранване. Проектирани са така, че да пасват идеално на всеки,
осигурявайки максимален комфорт при исползването им.
   Стъклата са поляризиращи, всяко поляризира светлината независимо от другото. Тази отделна поляризация позволява съответно на всяко око да вижда различно, създавайки реалистични 3D образи. Двете стъкла и специалният LCD монитор работят в синхрон. Мониторът обаче трябва да работи минимум на 120Hz за да се постигне нужният ефект. 
   Видеоконтролерът рендира кадрите реално по два пъти и ги отмества един от друг. С него се управлява както отместването на кадрите, така и дълбочината на видимото поле при игрите.

   Теглото на очилата е само 50 грама, след пълно зареждане издържат до 40 часа игра. Обхватът на инфрачервения сигнал е до 4,5 м.

   Минимални системни изисквания:

   Microsoft Windows Vista 32/64-bit or Windows 7 32/64-bit
   Intel Core2 Duo or AMD Athlon X2 CPU or higher
   1GB of system memory. (2GB is recommended)
   100 MB free disk space
   NVIDIA 3D Vision-Ready display device

   NVIDIA 3D vision kit е прост и лесен за настройка, поддържа почти всички 3D игри и осигурява едно уникално 3D преживяване.
   От друга страна, въпреки модерната технология, при продължителна употреба неизбежно ще се стигне до умора на очите и дори - главоболие и дезориентация в пространството.
   Както се казва - консумирайте с удоволствие и мярка :)
   * Цена на 3D vision kit в България - около 300.00 лв.
   * Кои монитори и видеокарти са съвместими с
   * Пълен списък на игрите, поддържащи 3D режим, разделени в категории, според това, доколко са подходящи за 3D гейминг - ТУК
   Междувременно на нашия пазар се появи нов и значително подобрен комплект. В случай, че проявявате интерес - прегледайте и ревюто на 3D Vision 2.
   Списък на всички публикации - в Съдържанието.