неделя, 12 юни 2011 г.

Sony CECH-ZED1CECH-ZED1 - 3D монитор от Sony
автор: Кристо Маринов


SONY CECH-ZED1


   Sony анонсира 3D монитор пригоден специално за PlayStation 3. Шефовете на Sony вярват, че има какво да дадат на запалените по 3D игрите фенове. Резултатът на тяхната загриженост се нарича CECH-ZED1 и е 24 инчов монитор с извънземен дизайн...
   Мониторът е разработен и е предназначен да се използва специално за 3D игри. Окомплектован е с HDMI 1.4, което позволява безпроблемното му свързване с игровата конзола PlayStation 3.
   CECH-ZED1 поддържа също така всички популярни 3D формати, така че може да се използва и с Xbox 360 или всеки компютър, пригоден за 3D. Хитрото при този 3D монитор е, че поддържа и мултиплеър в 3D режим. Страхотно! Сега вече, снабдени съответно с 3D очила, двама геймъри ще могат да се насладят едновременно на уникално триизмерно изживяване.
   Моделът изисква използването на активни 3D очила, един чифт от които е включен в комплекта. Допълнителен чифт 3D очила ще могат да се закупят на цена от около 70 щатски долара. Наименованието на очилата е също толкова поетично, катко и на монитора - CECH-ZEG1 (Мда...) Впечатляващо при този модел 3D очила е, че поддържат уникална скорост на презареждане - според производителя 3 минути на зареждане са достатъчни за 3 часа активно използване. Оставите ли ги да се зареждат 45 минути, ще можете да ги използвате в продължение на 30 часа без да се грижите за подновяването на заряда. Обявеното тегло на 3D очилата на Sony е 45 грама, което не е много, но все пак е повече от теглото на Samsung SSG-3700да не говорим за супер лекия модел, използван при LG Cinema 3D...
   Дисплеят на CECH-ZED1 е с разделителна способност Full HD и VA матрица, същата се използва и при по-големите телевизори Sony Bravia и при повечето от телевизорите на Samsung.


   Технически характеристики на CECH-ZED1:


Тип на матрицата: VA LCD, LED подсветка
Размер на екрана: 23,5"
Резолюция: 1920 x 1080 (Full HD)
Време за реакция: 4 ms (GTG)
Стъпка на пикселите: 0.233 mm
Контраст: 5 000:1
Ъгъл на видимост: H/V - 176°/176°
Други: вградено аудио (стерео - 2x3 W + субуфер 5 W) 


   Този интересен 3D монитор на Sony със смешното име CECH-ZED1 :) ще бъде пуснат за продажба първо в Щатите на цена от около 500 долара. Появи ли се у нас, ще се постараем веднага да ви представим подробно ревю. Останете на линия :) 
   Списък с най-добрите 3D монитори - ТУКСписък с всички публикации до момента - в Съдържанието.