понеделник, 4 юли 2011 г.

LG AG-S100 review



3D ОЧИЛА LG AG-S100
автор: Кристо Маринов



3D очила LG AG-S100


   Въпреки че от тази година LG усърдно започна да популяризира иновативната си технология Cinema 3Dловките корейци все още не са сложили кръст на активната технология. Доказателство са активните 3D очила AG-S100...
   Очилата са съвместими със следните модели 3D телевизори на LG -  LX9500, LEX9, LEX8 и LX6500.
   Моделът AG-S100 е типичен представител на активните 3D очила от последно поколение. Очилата на LG са с качествени LCD лещи, които работейки в синхрон с излъчвания от 3D телевизора сигнал, създават в крайна сметка впечатляващо реалистична триизмерна картина. Тук няма да разглеждаме отново в подробности характерните особености на активната технология - за справка можете да погледнете публикациите "3D очила - видове" и "Активни или пасивни 3D очила?". Да преминем направо към ревюто на LG AG-S100.
   Теглото на тези 3D очила на LG е стандартно - 40 грама - нормално за повечето модели, базирани на активната
технология. Батерията на AG-S100 издържа до 40 часа в активен режим, след което трябва да я оставите да се зареди за около час и половина-два. В комплекта е включен и USB кабел, чрез него можете да заредите AG-S100 директно от телевизора, от компютър или 3D Blu-ray плеър. Разбира се, не се препоръчва да ги използвате докато се зареждат - ще трябва да потърпите :). Очилата сигнализират, че трябва да се презаредят чрез премигване на специален индикатор. Ако не им обърнете внимание - просто се изключват и отказват да работят, докато не ги презаредите. Когато се заредят, индикаторът радостно светва в зелено.
   За жалост, освен кабела и една кърпичка за почистване, друго в комплекта не е включено. Ах, да - има и упътване за ползване. В това отношение LG са проявили завидна пестеливост. Недостатък на AG-S100 е, че очилата нямат никакви допълнителни приставки. Така че ако ушите или носа ви не отговарят на стандарта, определен от дизайнерите на LG, носенето на тези 3D очила може да не бъде много комфортно. Хубавото поне е, че могат да се използват едновременно с обикновени очила с диоптър.
   Друг недостатък, характерен впрочем не само за модела AG-S100, а за всички активни 3D очила е, че трябва да сте в позиция, която позволява достигането на синхронизиращия сигнал от телевизора до очилата. Ако сте на по-голямо разстояние или се изместите твърде много встрани - рискувате очилата да загубят сигнала и да се изключат.
   Въпреки посочените недостатъци, активните 3D очила LG AG-S100 не са лоша придобивка, качествени са и цената им в момента не е много висока - около 210 лева (е, ако я намалят със стотина лева няма да е зле :) ).
   Кристо Маринов


   Пълен списък на публикациите можете да видите в Съдържанието.