сряда, 1 юни 2011 г.

LG V300



LG V300 - 3D монитор и компютър в едно
(предварително ревю)
автор: Кристо Маринов




LG V300


 
   LG Electronics анонсира своя иновативен компютърен моноблок V300.
Той е разработен съвместно с Intel и представлява компютър от ново поколение, клас "всичко в едно"...

   Първи ще могат да го видят отблизо посетителите на престижното изложение Computex 2011, което се провежда от 31 май до 4 юни в Тайван.
   LG V300 е снабден с 23 инчов 3D монитор, базиран на новата
Film-type Patterned Retarder (FPR) технология. Тя вече успешно се използва и в представените наскоро от компанията телевизори LG CINEMA 3D. Дисплеят е с качествена IPS матрица, която е с Full HD разделителна способност и модерна LED подсветка. Предимствата на този тип матрица са добре известни - тя осигурява възможно най-широк ъгъл на виждане - 178° в хоризонтална и вертикална плоскост. Също така гарантира максимално вярно възпроизвеждане на цветовете, за разлика от TN матриците, масово използвани при 3D мониторите. Светодиодната (LED) подсветка, освен че намалява потреблението на електроенергия, позволява и да се намали значително дебелината на екрана. При LG V300 тя е едва 44,65 милиметра. А това е с около 60% по-малко, в сравнение с водещите модели монитори, които до този момент можеха да се намерят на пазара.



   LG Electronics твърдо се придържа към минималистичната си концепция, водеща до съществено намаляване на ненужните обеми. Моделът V300 е окомплектован съответно с безжична клавиатура и мишка, което освобождава потребителите от досадните кабели, съпътстващи традиционните системи. Освен това тук имаме пълна поддръжка на стандарта DLNA (Digital Living Network Alliance), позволяващ обмяната на данни между сертифицираните устройства, а Intel Wireless Display, известен още като Wi-Di, подсигурява безжичното предаване на данни към монитора.
   Дисплеят на LG V300 е сензорен, използвана е технологията Multi-Touch, като потребителският интерфейс е максимално опростен и интуитивен. За безпроблемното функциониране на тази високо технологична екстра се грижи система от датчици с три отделни камери. Това редуцира характерните дефекти и намалява вероятността от софтуерни грешки.
   Въпреки че характеристиките на компютъра не са основното в нашия обзор, посветен главно на 3D мониторите и 3D очилата, редно е да кажем няколко думи и за него.
   В зависимост от конкретната модификация, процесорът ще бъде Intel Core i7, i5 или i3 от второ поколение.
Твърд диск - до 750 GB (2,5" диск SATA с 5400 об./мин.).
Памет - до 8 GB.
Видеокарта - AMD Radeon HD 6650M DDR3 на 1024 MB или Intel HD Graphics 3000.
Оптично устройство - DVD Super-Multi или Blu-ray.
Аудио - HD Audio, SRS Sound Solutions или SRS Wide 3D Sound.
Четец на карти - 5 в 1 (MS, MS Pro, MMC, xD, SD/SDHC/SDXC).
Операционната система ще бъде Windows 7, разбира се.
Антивирусна програма - Norton Anti-virus 2011, както и други полезни приложения, които ме мързи да изброявам :).
Някои модификации на V300 ще бъдат снабдени и с ТВ тунер.
Полезно допълнение е и Web-камерата с висока разделителна способност (720p), с вграден микрофон.
   В комплекта към LG V300 са включени и олекотени пасивни 3D очила с поляризирани стъкла. Технологията Color Shift осигурява точно предаване на цветовете и изображенията дори и за тези зрители, които не са седнали централно пред екрана. Всички тези авангардни технологии, използвани от LG, осигуряват ярка и ясна картина, без смущения и изкривявания. Пасивната 3D технология осигурява добра дълбочина на образа, при това без вредното за очите "премигване", характерно за активните 3D очила (по-подробно за предимствата и недостатъците на пасивните и активните 3D очила - ТУК).
   Всичко това, съчетано с ефектния дизайн, превръща LG V300 в желан домашен любимец. Първите бройки ще се появят в магазините на Южна Корея през юли, а малко по-късно - и в Европа.
   Вижте също списък с най-добрите 3D монитори в момента, или изберете нещо от Съдържанието.