събота, 4 юни 2011 г.

ViewSonic V3D245wm-LED



3D геймърски монитор ViewSonic V3D245wm-LED 
с диагонал на екрана 24 инча
(предварително ревю)
автор: Кристо Маринов



ViewSonic V3D245wm-LED



   Компанията на енергичния Джеймс Чу се подготвя да стовари Чука на Тор върху главите на своите конкуренти.
   ViewSonic в най-скоро време ще пуснат в продажба своя върховен модел 3D монитор - V3D245wm-LED...
=====================
   ViewSonic V3D245wm бе представен на приключилото днес в Тайван изложение Computex 2011, на което LG пък привлякоха вниманието на посетителите и специалистите с иновативния си модел V300.
   V3D245wm-LED със сигурност ще грабне вниманието (а може би и парите, както се надява Чу) на запалените геймъри. Новият геймърски LCD монитор на ViewSonic е 120 херцов и поддържа 3D, като за целта моделът е снабден със съответния предавател, обезпечаващ синхронизацията с 3D очилата. Взаимодействието между монитора  и очилата се осъществява чрез Bluetooth радиочестотна връзка - хитра идея, която се използва и при модела SSG-3700 на Samsung.
   Не е много ясно обаче, дали самите 3D очила са включени или изключени от комплекта. Според някои източници, те трябва да се закупят отделно, според други - в цената ще влизат и два чифта активни 3D очила... Може би, истината, такъв ѝ бил късмета, ще се окаже някъде по средата (т.е., можем да се надяваме поне на един чифт :) ).
   ViewSonic V3D245wm-LED е с 24 инчов дисплей и както също подсказва и фамилията му, е с LED подсветка.
   От щаба на ViewSonic заявяват, че най-сериозно са се нагърбили с отговорната задача да осигурят на геймърите възможно най-високо качество на картината, без това същевременно да влошава останалите характеристики на монитора. Това на практика е трудно постижимо обаче. Защо? Защото при геймърските монитори е нужна бърза матрица, а такива са базираните на TN технологията. TN-ките обаче са направо ужас и безумие по отношение на вярното цветопредаване и нивото на черното. Ще ви счупят очите :(. Та, горкият V3D245wm е снабден с TN матрица. Времето за реакция на споменатата личност е 2 ms (мисля, че не е нужно, но специално за Гошо, който пак не си е прочел урока, ще уточня - от сиво до сиво). Разделителната способност (наречена още резолюция) е класика в жанра - 1920x1080 -  Full HD (1080p).
   За всеки случай ViewSonic са подсигурили V3D245wm с динамичен контраст 20 000 000:1, което е като номера на фокусника, дето вади зайче от цилиндъра... Всички знаем, че е трик, но понеже не знаем, как точно става, ни е интересно :).
   Любителите на мултимедийните забавления ще открият, че наред с останалите входни интерфейси, ViewSonic V3D245wm-LED е снабден и с HDMI 1.4, така че ще могат да си вкарат там любимия PlayStation 3 (Как- как? Какво могат да вкарат? PlayStation 4? Е, не-е-е... още е рано). За да е по-весело, новият LCD монитор на ViewSonic си има и вградени високоговорители, базирани на съвременната звукова (и звучна :) ) технология SRS Premium Sound. Това не знам, дали е много нужна екстра, ама кой те пита - взимай, бате - и без това си е включена в цената. Като стана дума за цената...
Ами, това, колко струва ViewSonic V3D245wm-LED, е една голяма тайна. Засега. Щом я узнаем - веднага ще ви кажем, честно!
   Иначе, монитора се очаква да се появи по магазините до 2-3 месеца.
   А засега - погледнете нашия списък с най-добрите 3D монитори в момента или изберете нещо от Съдържанието.