петък, 2 септември 2011 г.

Sony HMZ-T1

Предварително ревю на
Sony HMZ-T1
автор: Кристо Маринов




Sony HMZ-T1



   Японската компания Sony за пореден път демонстрира продукт с екзотично наименование. Преди време представих на вашето внимание интересния 3D монитор CECH-ZED1днес ще стане дума за Sony HMZ-T1...
   HMZ-T1 е... как да го нарека... нека бъде - 3D шлем. Да, връщаме се назад към корените, така да се каже. Докато повечето компании се надпреварват да предлагат на пазара все по-олекотени версии на 3D очила, Sony направи смела стъпка, анонсирайки модела HMZ-T1.
   Всъщност, за футуристичното устройство се заговори още в началото на годината, но сега, след като бяха направени някои промени (както в дизайна, така и в електрониката), Sony с гордост ще демонстрира своето
творение на изложението в Берлин.
   Според създателите, устройството ще ви позволи наистина да се потопите в илюзорния 3D свят, сътворен с помощта на най-съвременните технологии. При Sony HMZ-T1 3D ефекта се създава чрез два 0,7-инчови OLED дисплеи (по един за всяко око). Органичните светодиоди (OLED - от англ. Organic Light-Emitting Diode) имат редица предимства. С тяхна помощ се създават много леки дисплеи, които са с ниско енергопотребление, малки габарити и висока яркост (като при това не се нуждаят от допълнителна подсветка). Времето за реакция на такъв дисплей е много по-малко, отколкото при традиционните матрици - Sony HMZ-T1 официално поддържа скорост от 0.001 милисекунда!
   Двата вградени дисплея са с разделителна способност 1280x720 пиксела и според инженерите на Sony пресъздават фантастична триизмерна картина, сравнима с гледането на 720-инчов дисплей от разстояние 20 метра. Звучи впечатляващо, наистина.
   С помощта на специално устройство 3D шлемът се свързва с игрова конзола или Blu-ray плеър (чрез HDMI интерфейс). Предвидена е и възможността да се свърже с телевизор, разбира се.
   Това обаче не е всичко - HMZ-T1 е със собствена вградена озвучителна система, възпроизвеждаща 5.1 канален пространствен звук с високо качество. Както се казва - удоволствието е пълно.
   Новото 3D устройство на Sony ще се появи по магазините (първо - в Япония) още следващия месец, а цената ще бъде около 780 щатски долара. Дали 3D шлемът Sony HMZ-T1 ще се радва на интерес от страна на продавачи и потребители? Времето ще покаже. Вие останете на линия за повече новини от изложението в Берлин, което открива врати днес.
   А междувременно, можете да прегледате Съдържанието, в което са представени всички публикувани до този момент статии, по един или друг начин свързани с 3D технологиите.
   Кристо Маринов