сряда, 8 юни 2011 г.

НАЙ-ДОБРИ 3D МОНИТОРИ




НАЙ-ДОБРИТЕ 3D МОНИТОРИ
© Крум Маринов


   Компютърната техника постоянно се развива, но напредъкът се вижда най-ясно при 3D мониторите. Така де, процесорът, видеокартата и другите джаджи си вършат работата, но обикновено са скрити в кутията. Докато мониторът е друго нещо - той, както и изображенията, които възпроизвежда, са ни пред очите. И колкото и да e илюзорнa, именно 3D картината ни впечатлява и ни показва нагледно какви са постиженията на съвременните 3D технологии.    В природата обаче няма такова животно "най-добър 3D монитор". Винаги има някой, който с нещо превъзхожда другите, но пък съответно им отстъпва по отношение на една или друга от своите характеристики. Ще ви представим списък с няколко 3D монитора, които според нас са най-добрите. А кой ще изберете - решете сами. И забележете - не казвам най-новите. Напоследък бяха анонсирани няколко много обещаващи модели 3D монитори ( като например ViewSonic V3D245wm-LED ), но повечето от тях все още не са пуснати в продажба. Също така, не е редно да препоръчваме 3D монитор, който не е тестван в реални условия и за който нямаме реални впечатления. Не можем да се основаваме само на официалната информация на производителя. Съгласете се - нито един производител няма да пусне официално ревю, в което да посочва недостатъците на своя монитор. Че то кой ще го купи тогава?
   Ние обаче нито произвеждаме, нито продаваме 3D монитори, така че моделите, които ще представим тук, наистина са най-добрите към днешна дата.
   Когато на пазара се появи нов стойностен и интересен LCD монитор, поддържащ 3D - веднага ще го включим в нашия списък, но едва след като имаме възможност да го видим "на живо" и го изпробваме в реални условия.
   След тези кратки уводни думи, ето ги и обещаните
най-добри 3D монитори - ТУК
   Списък с всички публикации до този момент - в Съдържанието.

3 коментара:

Анонимен

Понеже не сте подновявали скоро в този раздел за 3д монитори. Аз разполагам в момента с "LG cinema 3d DM 2752" - бие по всички параграфи изброените в статията без херците, но смятам, че да дам 500 кинта отгоре само за едните 120 херца е греховно.

3D МОНИТОР

Да, вярно е - отдавна не сме актуализирали нашия списък с препоръчвани от потребителите модели 3D монитори. Напоследък се появиха доста интересни предложения... От друга страна - не бих казал, че виждаме някакви революционни подобрения. Мониторите, базирани на пасивната 3D технология (като споменатия от теб модел на LG) безспорно имат своите предимства, но и своите специфични недостатъци. За много геймъри (дори когато не играят в 3D режим) честотата на опресняване 120 Hz е съществен фактор. Също така, много потребители са убедени, че активните 3D очила осигуряват по-дълбок и реалистичен 3D ефект...

Всичко това, разбира се, е достатъчно субективно - всеки има своите индивидуални предпочитания и право на лично мнение.

Анонимен

Е па всеки си хвали своето, нале :)

Аз съм с Panasonic Viera TX-L42ET5E, 3D телевизор основам на пасивната технология на LG. Супер е! Препоръчвам го на всеки, който тарси добро качество на ниска цена!!!

Обаче - ако говорим за яко 3D много ме впечатли Asus vg236H /тука в тоя сайт има ревю/ - един приятел си го купи преди време за луди пари, но си заслужава. Активните 3D очила все още са по-добри от пасивните, според мен.

Филип "The Edge"
София