понеделник, 26 септември 2011 г.

Sharp AN3DG10S review



3D очила Sharp AN3DG10S
автор: Кристо Маринов




Sharp AN3DG10S


   
   След като миналият път говорихме за 3D монитор (моделът Acer GR235H), за да запазим баланса, днес ще разгледаме поредния модел 3D очила - Sharp AN3DG10SВъпреки обнадеждаващите новини, свързани с приемането на единен стандарт и пускането на пазара на универсални 3D очилавсе още се налага да се купуват очила, съвместими с конкретната марка телевизор.
   В случай, че смятате да купите някой от 3D телевизорите AQUOS Quattron на Sharp, вероятно за вас ще представляват интерес и 3D очилата Sharp AN3DG10S. По принцип, в комплекта към телевизора са включени и очила, но кой знае на какъв вариант ще попаднете в нашите родни магазини. При всички положения, предполагам, ще ви бъде любопитно да прочетете това ревю на Sharp AN3DG10S...

   Подобно на повечето активни 3D очила, моделът AN3DG10S поддържа триизмерно изображение на разстояние от около 7 метра и позволява отклонение от идеалната фронтална позиция на около 110-120 градуса.
   Батерията (тип CR2032), поне според производителя, издържа до 75 часа без нужда от смяна. Все пак, хубавото на този модел 3D очила на Sharp е, че те се изключват сами, ако в продължение на 5 минути не се използват, което е добра новина за по-разсеяните потребители :). На пръв поглед, цената на батерията (около 1,20-1,50 лв.) не е висока, но, тук - лев, там - два... и
станат 10.
   3D очилата AN3DG10S си имат разбира се и бутон за включване и изключване, а специален светлинен индикатор ви уведомява, че батерията се готви да се пенсионира :)С помощта на друг бутон можете да превключвате от 3D в 2D режим и обратно.
   Дизайнът на Sharp AN3DG10S е по-скоро класически и не е толкова оригинален, като при Samsung SSG-3700. Положителен момент е, че 3D очилата на Sharp са със здрави рамки, изработени от качествени материали, но за сметка на това са и доста тежички. Теглото им е 65 грама (за сравнение - очилата Panasonic TY-EW3D3 са с тегло около 26 грама).
   Прави впечатление и добрата комплектация. За разлика от случая с
LG AG-S100 например, Sharp се проявяват като много щедра компания. В комплекта към AN3DG10S имате включени допълнително батерия, специална кърпичка за почистване, приставки за носа и дръжките на очилата за по-голям комфорт. Освен това, Sharp са си направили труда да добавят и специален калъф за съхранение на очилата.
   Качеството на 3D картината при Sharp AN3DG10S е общо взето в рамките на стандарта за активните 3D очила, с характерните предимства и недостатъци на технологията. Повече по въпроса можете да прочетете в публикацията "Активни или пасивни 3D очила?".
   Накратко, сред недостатъците на конкретния модел на Sharp можем да отбележим по-голямото тегло и това, че батерията не се зарежда. Сред достойнствата - пълната комплектация и възможността да се превключва от 3D в 2D режим и обратно.
   Кристо Маринов

   В случай, че 3D очилата Sharp AN3DG10S не са ви заинтригували - можете да потърсите по-интересна тема в Съдържанието.